понеділок, 18 січня 2016 р.

З ВОДОХРЕЩЕМ ХРИСТОВИМ!!!

Свята вода гріхи всі наші змиє, Очистить душі, і внесе добро, І будуть з нами віра і надія, І нас осяє ніжності тепло! (Н.Топська)

З ВОДОХРЕЩЕМ ХРИСТОВИМ!!!Мороз лютує за вікном, тріщать дрова у пічці, освятилася вода, в озері та в річці!Хай ангел торкнеться Вас ніжно крилом, зігріє щедрівка Вам сердце теплом,Хай радість, достаток наповнять Ваш дім, оселяться щастя та спокій у нім!

«ЗВЕСЕЛІМО РІЗДВО ХРИСТОВЕ – КОЛЯДА З МИРОМ»

НА ЖИДАЧІВЩИНІ ВІДБУЛОСЯ РАЙОННЕ СВЯТО ЗИМОВОГО ФОЛЬКЛОРУ «ЗВЕСЕЛІМО РІЗДВО ХРИСТОВЕ  –  КОЛЯДА З МИРОМ»


Під такою назвою           17 січня у     м. Жидачеві, на площі Свободи, відбулося театралізоване дійство за участю кращих фольклорних колективів району. Відкриття свята відбулося виконанням найвеличнішої  коляди «БОГ ПРЕДВІЧНИЙ». Із Різдвяними святами учасників, жителів Жидачева та гостей привітали: заступник голови Жидачівської райдержадміністрації Ольга Мельник та керівник відділу культури і туризму Зіновій Тимофтевич.
  Як зазначив керівник відділу культури і туризму РДА Зіновій Тимофтевич, цьогорічне районне свято „Звеселімо Різдво Христове”, насамперед присвячене усім тим, хто сьогодні у надзвичайно важких умовах мужньо захищає наші східні рубежі України – учасникам АТО. Фольклорні колективи Жидачівщини представили українські колядки, віншування, вертепні дійства, обряди Василя і Маланки, віншування та засівання.
  У театралізованому заході взяли участь фольклорні колективи 18 Народних домів району. Жителі наших сіл Млиниська  та Смогів також взяли  участь у  цьому  дійстві.  ( Взято із офіційного сайту  Жидачівської районної держадміністрації  Львівської області  http://zhydachivrda.org.ua/?page=news&nid=11452

середу, 6 січня 2016 р.

З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ

 Нехай із першою зіркою Святого вечора у Ваші домівки прийде щастя! У це світле свято хочеться побажати миру і спокою в кожному домі, добра, взаєморозуміння, достатку, любові, щастя, душевної рівноваги, успіхів у всіх починаннях, побільше радості, міцного здоров'я та всіх благ! Нехай справдяться усі очікування і збудуться найзаповітніші мрії!
Смачної куті!















До столу в Святвечір сіда Україна, зібравши свій рід на честь Рождества,
Вітає колядками Божого Сина - малого Ісуса Христа!
Даруй нам, Ісусе, і щастя, і долю, дай сили творити добро!
Здолати недолю, відстояти волю, відкинувши кривду і зло!
Нехай від яскині по всій Україні, нам сяє Різдвяна зоря!
І, правдою сильні, в єднанні родиннім, Небесного славмо Царя ! #u9b133f549bs# #u9b133b3f9bs#
Нехай різдвяна зірка запалає в серці кожного із нас! Всім нам миру і добра!