середу, 2 травня 2018 р.

Презентація серії загадкових розмальовок "Відгадай і розмалюй" Н.Тріщ у Млиниськах

Дві зустрічі в один день у Млиниськах з чудовою людиною, відомою поетесою  нашого краю, талановитою дослідницею дитячих сердець, яку люблять, цінують і знають нетільки на Жидачівщині, а й в багатьох куточках нашої України, адже п.Наталя систематично приймає участь у різних заходах які відбуваються у нашій державі, як літературні так і патріотичні - чарівною і  неповторною - НАТАЛІЄЮ ТРІЩ.
Приємно, що саме у Млиниськах відбулася перша презентація серії загадкових розмальовок "Відгадай і розмалюй" котра складається з трьох книжечок - "Мешканці бабусиного двору", "Лісові мешканці", "Водяні мешканці". 

Радо зустрічали вихованці дитячого садочку "Вишиванка" Наталію Михайлівну разом зі своїми вихователями (В.В.Слівінська, С.Я.Качмар) та всім колективом садочку оплесками та подарували п.Наталії гімн садочку (сл. і муз. муз.керівник дит.садочку " Вишиванка" - Г.Івасишин)

Також  діточки подарували п.Наталії пісню "Ангел, ангел, ангелятко"(сл.Н.Тріщ, муз.Г.Івасишин)
Наші діточки разом зі своїми вихователями та муз.керівником вже використовують у своїй роботі, виступах три поезії Наталії Михайлівни, яку поклали на музику ("Ангел, ангел, ангелятко", "Коли замерзла річечка", "Каже лютий Березню".

Катруся Коваль прочитала поезію "Котик Мурчик",  адже  саме МАЙСТЕР-КЛАС "КИЦЯ  ОРІГАМІ" Наталя Михайлівна подарувала нашим діткам.
Кожна  киця саморобка отримала своє ім'я. А най-най самостійнішого та  творчого хлопчика Колю Мацей нагороджено книжечкою подарунком від Наталії Михайлівни.


Вчитель початкових класів Павук І.Й. поділилась спогадами про те, що саме за підтримки Наталії Михайлівни, твір-роздум її учня В.Салдан про дідуха , котрий на Різдво завжди був у дідусевій хаті було опубліковано у газеті " Долоньки"(2002р). Також з великою вдячністю згадала про семінари котрі проводила Наталія Михайлівна, як методист Жидачівського відділу освіти. З вдячністю подякувала за творчість п.Наталії котру наші педагоги використовують у  своїй практиці (свято Миколая, Великодній кошик та ін.)
Друга зустріч  - " ЛІТЕРАТУРНА МОЗАЇКА" - живе спілкування з автором. Слова вітання лунали від Соломійки Белей. А так як місяць травень, місяць Матері Божої - Софійка Белей подарувала всім присутнім поезію Н.Тріщ "О Матінко, Божа, Діво Маріє".

Майже всю свою творчу спадщину Наталія Михайлівна присвятила дітям. Ми  любимо Ваші вірші, відгадуємо загадки, та шаради,  захоплюємось Вашими скоромовками, вивчаємо їх на уроках української мови та літератури.
Перші свої поетичні спроби продемонстрували Маруся Гісь та Ангелінка Феч.



Безліч різних, ігор,  загадок, автограф автора, фото на згадку ...

Вітання  та слова подяки Наталії Михайлівні від сільського голови С.Бережанської










Щирі слова вдячності Наталії  Михайлівні, директору Млиниського НВК Багрію Д.Т., заступнику директора по навчальній роботі Білик К.А., всьому педагогічному колективу,  колективу садочку "Вишиванка", сільському голові Бережанській С.С. , діткам Катрусі Коваль, Софійці та Соломійці Белей та всім хто долучився до даного заходу

 Цікаві фото з архіву









 




3 коментарі:

  1. Щира вдячність організаторам такої чудесної літературної зустрічі,а власне бібліотекарю Оксані Андрусишин. Невимушена і дуже щира атмосфера,цікаві і допитливі оченята дітей, дух творчості, українська пісня, слово, нові плани на майбутні заходи і віра в те, що в нашому рідному домі все буде добре...

    ВідповістиВидалити