середу, 10 жовтня 2018 р.

Людина починається з добра (присвячено 100р.з дня народження Василя Сухомлинського)


Дорогою добра в житті ступай,
Образи вмій прощать і люте зло.
Бо ти — людина, завжди пам’ятай,
Роби добро, щоб менше зла було!
О, пам’ятай, Людино, не забудь,
Що кожне серце має добрим буть!

Сьогодні ми пройшли  дорогою добра і любові. Це дорога, якою має йти кожна людина — від народження й до самої смерті. Незавжди легка, але саме вона допомагає нам прожити життя недаремно, так, щоб залишити по собі слід вічний. Адже «людина народжується не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою, а для того, щоб лишити по собі слід вічний. Щасливі ті люди, які прожили своє житя, даруючи щастя іншим.» (В. Сухомлинський).
А народився він в Україні. Саме тому нам, українцям, соромно не знати ім’я Василя Олександровича Сухомлинського. Цього року минає 100р. з зня народження Василя Олександровича. Відомого дитячого українського письменника, поета вчителя  та публіциста.

Час розставляє все на свої місця, кожному дає відповідну історичну оцінку. Сьогодні праці В.Сухомлинського перевидаються не тільки в Україні, але й за кордоном, їх не лише читають, а й вивчають.
Вивчають Сухомлинського, прислухаються до його мудрих порад та настанов політики і бізнесмени, науковці і економісти, правознавці та програмісти, лікарі і вчителі, - всі, кому небайдуже майбутнє нашої країни – діти.
На протязі місяця в Млиниському НВК відбувалися різні заходи приурочені 100р. з дня народження В.Сухомлинського: " Школа казок"В.Сухомлинського(1 кл.), "Моральні цінності виховання дітей за творчістю В.Сухомлинського" (2 кл.), " У світі казок В.Сухомлинського     (3 кл.), " Ідіть добрими у світ життя ( за творами В.О. Сухомлинського   4 кл.), "Виховання учнів на педагогічних ідеях В.О.Сухомлинського"     (5 кл.), " Людина починається з добра" (за творчістю В.Сухомлинського 6 кл.), " Життя і творчість В.О. Сухомлинського (7 кл.), "Василь Сухомлинський- красиве й горде ім'я" (8 кл.), " Літературна вікторина до 100 річчя з дня народження В.Сухомлинського "Учитель добра і краси" (9кл.)
Як узагальнення і підсумок по вшануванню В.Сухомлинського  загальний захід відбувся в бібліотеці  філії с. Млиниська " Людина з великою душею і талантом вчителя". Вшанування відбувалося в двох локаціях.( перша " Серце віддаю дітям"- учні молодших класів ,  друга "Людина починається з добра"- учні старших класів Млиниського НВК.     

На бібліотечому уроці "Серце віддаю дітям" для учнів 1-4 класів було закріплено та проаналізовано казки, оповідання В.Сухомлинського " Сива волосинка", " Важко бути Людиною". Переглянуто буктрейлери "Сухомлинський " Говорити без дозволу не можна", "Ледача подушка", "Наїлися, встали і пішли". Ознайомлені з книжково-ілюстративною виставкою "Подорож до світу маленьких казок В.О.Сухомлинського"




З великим задоволенням дітки грали у гру " Якщо Ти добра людина, то повинен...", гру "Увічливо- неввічливо".  
На завершення всі присутні отримали символічні сердечка у подарунок які вони мають подарувати іншим людям а разом з тим частинку свого серця і тепла... 
"Людина починається з добра" - учні старших класів більш детально мали можливість познайомитися з життєвим і творчим шляхом В.О.Сухомлинського ( шкільний бібліотекар Галина Івасишин), переглянули буктрейлер В.Сухомлинський (присвячено 100річчю з дня народження)", ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою " Він жив і творив для ВАС" , дізналися  поради, настанови які залишив В.Сухомлинський підростаючому поколінню. Для кращого засвоєння інформації було проведено літературну вікторину" Людина з великою душею і талантом вчителя", вікторина " Скажи добре слово і воно неодмінно тобі повернеться". Дуже цікавим і своєрідним було розгадування кросворду за оповіданням В.Сухомлинського "Горбатенька дівчинка".

І звичайно на завершення СУПЕР-ГРА та визначення переможців. Переможцями стали Опришко Кароліна        (8 кл.) та Андрусик Софія ( 9кл.)
 Щира усмішка, добре слово і хоча б краплиночка тепла мають дуже велику силу. І вони допоможуть нам пройти дорогою добра і любові. Творіть добро і вам відповідатимуть  любов'ю і щедрістю. 

Слова вдячності дирекції Млиниського НВК - Багрію Д.Т., Білик К.А., всьому педагогічному колективу, Івасишин Г.З., всім учням нашої школи за активну участь та співпрацю.  
.

Фоторепортаж дня на згадку











Немає коментарів:

Дописати коментар