вівторок, 17 серпня 2021 р.

Вшанування Кузьми Скрябіна у с.Млиниськах. Ти завжди у наших серцях !

 Сьогодні ми вшановували Кузьму Скрябіна. 17 серпня, Кузьмі Скрябіну (Андрію Кузьменко) мало б виповнитися 53 роки. Талановитий музикант, артист та письменник до свого дня народження, на жаль, не дожив. 2 лютого 2015 року Кузьма трагічно загинув у  автокатастрофі.

Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. У 1989р. записав першу пісню у складі музичногї групи «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох пісень, а також як талановитий письменник.

Його творчості належать : «Я, «Побєда» і Берлін», «Місто, в якому не ходять гроші», «Я, Паштєт і Армія», «Я, Шонік і Шпіцберген».

Всі твори є у нашій бібліотеці с.Млиниська. Тож пізнаймо  Кузьму Скрябіна  не тільки як музиканта, артиста, волонтера але як і хорошого письменника.

 Андрій Кузьменко мав активну політичну позицію, яку часто висловлював журналістам. Музикант постійно допомагав фінансово бійцям АТО, навідував їх у лікарнях. Також Кузьма часто критикував діяльність українських політиків. Артист знімав відео зі зверненням до депутатів, на якому показував розбиті дороги з ямами, захопленістю і відсутністю ремонту. На політичну тему гурт "Скрябін" випустив кілька пісень, такі як: "Кинули", "Тепла зима", "Дура-цензура", "Руїна", "Історія" та "Я злий". Окрім того, музиканти створили пісні, які присвятили сучасній російсько-українській війні: "Українці", "Сука-війна", "лист до президентів".

                        ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО КУЗЬМУ

- Андрій обожнював маму: прислуховувався до її порад, присвятив їй пісню, часто згадував як вона «резиновим капцем гнала його в музичну школу», яку він успішно закінчив за класом фортепіано.

- Кузьма мріяв стати водієм сміттєвоза. Вважав, що це "романтично".
-Кузьма допомагав стати успішними різним музичним проектам, наприклад, створив групу "Пающіє труси", і став учителем Dzidzio.
-Вдома тримав автомат, щоб, у разі нападу, захистити сім'ю від агресорів.
-Гурт "Антитіла" записав пісню "Люди, як кораблі", Святослав Вакарчук – "Мовчати", Руслана – "Ти ще відкриєш очі", Олександр Пономарьов – "Сам собі країна".
-Навчався у Львівському медінституті і мав всі шанси стати стоматологом.
-Гурт "Скрябін" випустив 20 студійних альбомів, починаючи з 1989 року.
-Рівно за день до смерті співак презентував новий відеокліп на пісню "Дельфіни".
Пісня "Руїна". Кадри були зняті протягом чотиригодинної поїздки по маршруту Миколаїв –Калуш – Івано-Франківськ – Тернопіль – Кременець – Дубно – Луцьк:

 Його слова давно розібрали на цитати. Кузьма запам`ятається нам людиною, яка завжди говорить те, що думає. Незалежно від того, в яке місто країни він приїздив з концертом, він не приїздив просто як співак. Він приїздив як Друг, ставав другом для кожного...



Немає коментарів:

Дописати коментар