середу, 21 квітня 2021 р.

До 60р.від дня народження Андрія Куркова

 Андрі́й Ю́рійович Курко́в нар. 23 квітня 1961р. Український письменник , журналіст, кіносценарист. Президент Українського ПЕН .  Андрій Курков є автором понад 20 книг, серед яких як дорослі романи, так і казки для дітей. Курков також є автором понад 20 сценаріїв для художніх та документальних фільмів. Книги Куркова перекладені 36 мовами. Найбільше книжок перекладено німецькою (для Австрії, Німеччини, Швейцарії). Також велику кількість його творів перекладено французькою, англійською, та українською.

Дитячу книжку  українською Курков вперше написав 2014 року; це була казка «Маленьке левеня і львівська мишка» для видавництва  ВСЛ.

Дорослу нехудожню книгу українською Курков вперше написав 2017 року; це була публіцистична біографічна книга у жанрі нон-фікшн «Рух „Емаус“: Історія солідарності» для видавництва  Астролябія .

Дорослу художню книгу українською Курков вперше написав 2020 року; це був пригодницький роман «Ключі Марії» (робоча назва «Іній в очах її») для видавництва Фоліо (у співавторстві з Юрком Винничуком).

Пропонуємо Вашій увазі твори автора котрі є в нашій бібліотеці

Немає коментарів:

Дописати коментар